Cascai Teatre fa més de 15 anys que treballem en l’àmbit pedagògic. A través del joc, la improvisació i tècniques d’humor del clown i humor gestual, busquem l’aprenentatge a dels participants alhora que fan una aproximació al món de les arts escèniques. L’humor com a eina de treball permet redescobrir-nos, incrementar la seguretat, l’autoestima i l’esperit creatiu de les persones des d’un punt de vista lúdic i participatiu. Realitzem cursos i tallers formatius en diferents àmbits.

  • Formació en tècniques gestuals i d’humor en l’àmbit laboral per a professionals del tercer sector, així com per pallassos hospitals, cuidadors de pacients de malalties greus o pal·liatives, monitors d’esplai, treballadors socials, dinamitzadors, etc.
  • Dins l’àmbit escènic, a part d’oferir monogràfics per a actors i actrius professionals per millorar la seva tècnica interpretativa d’humor gestual, també fem formacions adaptades a estudiants d’arts escèniques i grups de teatre amateur. Amb aquests grups també realitzem tallers específics d’interpretació davant la càmera, sempre partint de l’humor gestual com a base, per aprendre la dinàmica i la tècnica de l’audiovisual.
  • En l’àmbit social oferim cursos i tallers de varies sessions com a recurs pel desenvolupament social i creixement personal dels i les participants. Treballem amb col·lectius amb risc d’exclusió social, com per exemple joves amb entorns vulnerables, amb presons, grups de dones migrades i centres oberts juvenils.
  • A nivell lúdic i empresarial hem impartit ocasionalment cursos a grups del sector de l’automoció, agència de viatges o bé el col·legi d’advocats; es tracta de cursos de curta durada i adaptats a les necessitats dels usuaris i dels objectius.

Si sou membres d’algun col·lectiu, escola, institut o simplement un grup d’amics que voleu passar-ho bé fent teatre i aprendre un munt de coses, no dubteu en contactar amb nosaltres al correu info@cascai.com i us farem una proposta a mida.

Marcel Tomàs, metteur en scène, acteur, créateur et professeur, travaille principalement dans le domaine du théâtre à un niveau professionnel avec sa compagnie Cascai depuis 20 ans. En plus de son activité théâtrale, il a également travaillé comme acteur dans des séries télévisées comme Laberint d’Ombres, Temps de Silenci, Carballo, Física o química, Los Crímenes de Laura, Aida et le film El Sexo de lo Ángeles.

Il a également une longue carrière de pédagogue spécialisé dans l’humour gestuel, la création comique et le jeu devant la caméra. Il a travaillé régulièrement à l’école de théâtre El Galliner de Girona et au diplôme ERAM en arts du spectacle de l’Université de Girona. Il a également donné des monographies plus spécifiques pour des lycéens, des groupes de jeunes acteurs, des magiciens, des clowns d’hôpitaux, des réalisateurs de cinéma et de scène, etc. Ces cours ont été dispensés dans différentes communes de Catalogne, Saragosse, Finlande, France et également en Italie; toujours très bien reçu.

Il enseigne également des cours monographiques dans le domaine commercial ou social. Ce sont des formations courtes et adaptées aux besoins des utilisateurs et aux objectifs. Entre autres, elle a enseigné des monographies pour des lycées, des jeunes issus de milieux vulnérables, des prisons, des femmes migrantes et des centres ouverts. Il a également travaillé pour des groupes d’entreprises automobiles, une agence de voyages et un cabinet d’avocats.

Si vous êtes membre d’un groupe, d’une école, d’un institut ou simplement d’un groupe d’amis qui veulent s’amuser en faisant du théâtre et apprendre beaucoup de choses, n’hésitez pas à nous contacter à info@cascai.com et nous vous ferons un proposition sur mesure.