Peter and the Captain, c’est un dialogue à double sens, dans le cadre d’un interrogatoire, et dans la relation qui s’établit entre un interrogateur et un détenu, selon Benedetti lui-même ne met pas en scène la confrontation entre un monstre et un saint. , mais de deux hommes, deux êtres de chair et d’os, tous deux avec des points vulnérables et des points de résistance. La distance entre les deux est avant tout idéologique; et c’est peut-être là que réside la clé d’autres différences, comme la moralité, le courage, la sensibilité à la douleur humaine, le voyage complexe entre courage et lâcheté, la capacité de sacrifice peu ou grande, la fissure entre trahison et liberté.

Pour la première fois, ce spectacle a été traduit en catalan et a opté pour une mise en scène très cinématographique, intégrant des effets spéciaux et des maquillages issus du cinéma.

Peter and the Captain, par Mario Benedetti, a terminé 7e. spectacle de la compagnie, qui a retrouvé ses origines, le théâtre de texte, après ses dernières productions à succès basées sur le travail du clown et du geste.

Aquest espectacle s’ha estrenat el febrer del 2008 a la Sala la Planeta, i ha fet algunes funcions dins el territori català. A la tardor ha iniciat la seva gira i ha estat presentat a llocs com Banyoles, Olot, Sant Feliu, Hostalric, Granollers, sant Joan de Vilatorrada, etc. El desembre s’ha presentat a Palma de Mallorca on ha fet un petita temporada al Teatre del Mar. El mes de març es tornarà a presentar a Girona, a la Sala la Planeta, on a banda de fer funcions per al públic també en fa per a diferents instituts. Actualment estem preparant la versió castellana per presentar-la a la resta de l’estat.

“ Para desarrollar semejante trama, es evidente que hace falta ritmo, sutilidad, coherencia, y esta puesta en escena posee tales cualidades, y sobre todo, dos intérpretes muy buenos: Marcel Tomàs ( el capitán ) es un excelente actor, con un recital de registros y de detalles que alimenta la credibilidad de su complejo personaje, y Jordi Subirà no le va a la zaga, en un papel, el de víctima, de notable dificultad.”
Francesc M.Rotger. DIARIO DE MALLORCA

“La unió dels dos intèrprets fa un tàndem perfecte. els actors disposen d’un bon vehicle, el text i hi estan a l’alçada. El deteriorament físic i psicològic dels personatges és progressiu i evident, i deixa un treball interpretatiu no gens fàcil però creïble i real per a l’espectador. El deteriorament i el procés arriben amb contundència i nitidesa al públic, que no hi pot quedar aliè.”
Assumpta Pérez. REGIÓ 7

Marcel Tomàs un molt bon actor, opta per una certa caricaturització del seu personatge, el Capità, que el fa més sinistre. (...) Subirà protagonitza moments especialment intensos. Teatre del tot necessari.
Dani Chicano. EL PUNT

Auteur: Mario Benedetti
Traduction: Pere Puig
Direction: Marcel Tomàs
Interprèts: Jordi Subirà, Marcel Tomàs
Assistant réalisateur et production: Susanna Lloret
Costume: Scan+
Graphisme: La Clofolla

Sidebar
informatiK